Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το Σαλέπι από την Πόλη® - Το ιδανικό νηστίσιμο ρόφημα!


Σε περιόδους νηστείας, το ρόφημα αυτό είναι σαν βάλσαμο και για το σώμα ...και για την ψυχή!!



























Το Σαλέπι από την Πόλη με κανέλα, γαρύφαλλο και πιπερόριζα, για παράδειγμα, είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε άμυλο (σαλέπι) και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία, φώσφορο και ασβέστιο (σαλέπι), σίδηρο  (κανέλα), μαγνήσιο (κανέλα, πιπερόριζα), κάλιο και βιταμίνη C (πιπερόριζα, γαρύφαλλο). 
Είναι θρεπτικό, χορταίνει και τονώνει  ολόκληρο  τον  οργανισμό ..."από  τα  νύχια  ως  την  κορυφή", όπως συνήθιζε να λέει ο παππούς μας!! 

Το Σαλέπι από την Πόλη με κάρδαμο, μαστίχα Χίου  και πιπερόριζα, είναι επίσης πλούσιο σε άμυλο (σαλέπι), φώσφορο και ασβέστιο (σαλέπι, κάρδαμο), αλλά και βιταμίνη C (κάρδαμο, πιπερόριζα), βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (κάρδαμο), κάλιο και μαγνήσιο (κάρδαμο, πιπερόριζα), χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο για την αναιμία και μια καλή ποσότητα φυτικών ινών (κάρδαμο). 
Είναι ένα ρόφημα θρεπτικό, δυναμωτικό, που ..."όποιος το πίνει ...καρδαμώνει"!!

Αυτά τα μυρωδάτα ροφήματα έχουν γεύσεις και αρώματα συνυφασμένα με την παράδοσή μας, που μας ταξιδεύουν πίσω ...στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας!! Τότε που αυτή η παράδοση ήταν το κέντρο της ζωής όλων, τότε που όλοι τηρούσαν με ευλαβική προσήλωση τα ήθη και τα έθιμά μας! 
Και το πιο μεγάλο, το σπουδαιότερο από αυτά, το άρρηκτα συνδεδεμένο με το Θείο και το θρησκευτικό συναίσθημά μας, είναι η νηστεία!

Το Σαλέπι από την Πόλη, για όλους τους παραπάνω λόγους είναι ένα ρόφημα ιδανικό για  όσους νηστεύουν, γιατί είναι σαν βάλσαμο και για το σώμα ...και για την ψυχή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: