Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το Σαλέπι από την Πόλη® : Ένα μυρωδάτο ρόφημα για όλες τις ώρες!!


Ένα ρόφημα που θα σας δώσει δύναμη κι ενέργεια, κάθε στιγμή της ημέρας !!





Το πρωί:
Σας χαρίζει ενέργεια και δύναμη, εγρήγορση και ευεξία. Ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια δύσκολη και κουραστική ημέρα !!

Στην διάρκεια της ημέρας:
Ένα φλιτζάνι Σαλέπι από την Πόλη, με κανέλα, γαρύφαλλο, ή με κάρδαμο και μαστίχα Χίου, είναι από μόνο του ένα μικρογεύμα. 
Είτε στην θέση του κολατσιού, είτε σαν  κάτι ελαφρύ, που να σας κρατήσει μέχρι να γυρίσετε στο σπίτι για φαγητό. Είναι τόσο πλούσιο  σε  θρεπτικά στοιχεία (άμυλο, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνη C),  ώστε μπορεί να σας διευκολύνει στην εργασία σας, βελτιώνοντας  την  εγκεφαλική  λειτουργία και την μνήμη, αλλά και να τονώσει ολόκληρο  τον  οργανισμό  σας.  («από  τα  νύχια  ως  την  κορυφή» έλεγε ο παππούς μας, ο κυρ Γιώργης ο Πολίτης) !!          

Μετά το φαγητό:
Σαν επιδόρπιο που θα τελειώσει με τον πιο γλυκό κι ευωδιαστό τρόπο το γεύμα σας και θα σας βοηθήσει στην καλή χώνευση !!

Το απόγευμα:
Στην θέση του απογευματινού καφέ, ή απλά όταν θέλετε "κάτι για την λιγούρα", είναι η ιδανική επιλογή.

Το βράδυ:
Ύστερα από μια μακρυά και κουραστική ημέρα, αυτό που χρειάζεστε είναι κάτι που να σας ξεκουράσει και να σας χαλαρώσει. 
Ένα φλιτζάνι Σαλέπι από την Πόλη, μπορεί να  διώξει όλο το άγχος και την ένταση της ημέρας, να απαλύνει όλους τους  πόνους, να διώξει  την κούραση σωματική και πνευματική, τονώνοντας το σώμα και το πνεύμα σας,  να ευφράνει και το στόμα  ...και την ψυχή σας...  
Το "μαγικό" αυτό αφέψημα, που η γεύση του και η ευωδιά του  θα σας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς, σε μέρη του ονείρου, μπορεί συνάμα να σας προσφέρει όλη την ευεξία και την ενέργεια που χρειάζεστε για να απολαύσετε μια ...όμορφη νύχτα !! 
Κι ως ότου να σωθούν στο φλιτζάνι σας η γλύκα του και η ζεστασιά του, θα νοιώθετε κιόλας ...στον Παράδεισο !!


Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου...
Είναι οι σπάνιες ιδιότητες των συστατικών του, που το κάνουν: 
Του φυσικού Σαλεπιού και των αγνών μυρωδικών, τα οποία  συνδυασμένα πολύ σοφά πάνω σε μια παλιά, πατροπαράδοτη Πολίτικη συνταγή, δίνουν αυτό το ..."θαυματουργό" ρόφημα!! 


Διαβάστε για τις ιδιότητές του εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: