Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

Τα αφροδισιακά της φύσης

Οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, επί χιλιάδες χρόνια, προκειμένου να λύσουν προβλήματα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, στρέφονταν για βοήθεια στην Φύση και το δοκιμασμένο φαρμακείο της, (από βότανα, φυτά, ρίζες, καρπούς και σπόρους).
Σήμερα, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα, αφού μελέτησε την αρχέγονη αυτή γνώση, σταδιακά την επαλήθευσε στο μεγαλύτερό της μέρος.

Ας δούμε λοιπόν τι έχει αποδειχθεί και επιστημονικά για τα ¨φυσικά αφροδισιακά¨. 

 ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Orchis Mascula, Σαλέπι, ή Σερνικοβότανο
Orchis Mascula, Σαλέπι, ή Σερνικοβότανο
Τονώνει το σώμα, ενισχύει το νευρικό σύστημα, αναζωογονεί εξασθενημένους από το γήρας, ή από ασθένειες οργανισμούς, επαναφέρει την χαμένη λίμπιντο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι από την αρχαιότητα το θεωρούσαν ερωτικό φίλτρο, κατά της γυναικείας στειρότητας και της ανδρικής ανικανότητας.

Panax  (Ginseng)
Χρησιμοποιείται για περισσότερο από 2.000 χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως τονωτικό. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύει την ερωτική διάθεση.

Σαφράν (κρόκος) 
Τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό και θεωρείται αποτελεσματικό αφροδισιακό.




ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Κανέλα 
Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο.

Γαρύφαλλο
Το γαρίφαλο μοιάζει αρκετά με την κανέλα. Τονώνει την ερωτική διάθεση και διεγείρει την πνευματική λειτουργία.

Κάρδαμο 
Το  κάρδαμο, «ο σπόρος του Παραδείσου», ήταν  γνωστό από την  αρχαιότητα  σαν  φάρμακο  κατά  της  ανικανότητας, γιατί καθαρίζει το αίμα, βελτιώνει την κυκλοφορία του, τονώνει την καρδιά και ολόκληρο τον οργανισμό (εξ’ ου και η  φράση: αυτός  καρδάμωσε).
Ανακουφίζει τα συμπτώματα του άγχους, υπερκόπωσης, κατάθλιψης.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ)
Την ονόμασαν ¨δώρο της Ανατολής¨. Ανάμεσα στις άλλες πολύτιμες ιδιότητές της είναι και η αφροδισιακή, γιατί η πιπερόριζα διεγείρει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος και τονώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.


ΟΙ ΘΕΪΚΕΣ  ΤΡΟΦΕΣ

Κακάο (Η τροφή των Θεών)
Το συνοδεύει φήμη πολλών αιώνων ως αφροδισιακό. «Ελιξίριο του έρωτα» το θεωρούσαν. Συμβάλλει στην αφύπνιση του νευρικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την καρδιά και δίνει ενέργεια.Τα συστατικά του (π.χ. η φαινυλαιθυλαμίνη) φαίνεται ότι διεγείρουν τις ορμόνες που σχετίζονται  με την ευχαρίστηση τις ενδορφίνες, , οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση, ψυχική  και σωματική, επομένως και για την ερωτική μας διάθεση.

Μέλι
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την παραγωγή τεστοστερόνης, καθώς και σε βόριο, που ρυθμίζει τα επίπεδα των οιστρογόνων. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα.
Ξηροί Καρποί
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, που τους προσδίδει την ιδιότητα της τόνωσης της λίμπιντο.
Θαλασσινά
Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, που συνδέεται με τη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής ικανότητας. Έρευνες δείχνουν ότι περιέχουν ουσίες που επιδρούν στον εγκέφαλο ενισχύοντας την απελευθέρωση οιστρογόνων και τεστοστερόνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης: